Belangrijke feiten die je moet weten voordat je een orthomoleculair therapeut bezoekt

Orthomoleculair is een vorm van alternatieve geneeskunde die de afgelopen tien jaar erg populair is geworden. Het idee is gebaseerd op de overtuiging dat het mogelijk is om de menselijke gezondheid te behouden en te verbeteren door middel van voedingssupplementen.

In wezen gelooft orthomolecular dat het verschijnen van ziekten en andere aandoeningen wordt veroorzaakt door een onbalans of een tekort aan belangrijke voedingsstoffen in het lichaam. Deze benadering in de geneeskunde wordt soms megavitaminetherapie genoemd en voordat je een orthomoleculaire therapeut Rotterdam bezoekt, zijn er enkele dingen die je moet weten.

Wat zijn de voordelen van orthomoleculair?

In tegenstelling tot veel andere vormen van alternatieve geneeskunde, is er feitelijk wetenschappelijk onderzoek dat suggereert dat orthomoleculair zoveel gezondheidsvoordelen zou kunnen hebben. Een studie heeft in feite gevonden dat het juiste gebruik van orthomoleculair kan leiden tot positieve resultaten bij het omgaan met chronische ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen en andere.

Het is ook belangrijk op te merken dat dit een natuurlijk proces is. Het is eenvoudigweg ontworpen om jouw lichaam een ​​overvloed aan voedingssupplementen te geven. Er zijn geen ernstige bijwerkingen of mogelijke risico’s.

Moet je orthomoleculair worden?

Als je nog steeds niet zeker bent of je orthomoleculair wilt worden, zijn er een paar dingen die je kan doen. Praat eerst met je arts of eerstelijnszorgverlener over de mogelijkheid om dit te proberen. Je krijgt belangrijke aanbevelingen over hoe je dit moet aanpakken.

Bovendien, spring er niet meteen in. Er zijn zoveel therapeuten die een eenvoudig consult aanbieden. Dit geeft je de kans om meer te weten te komen over de procedure, hoe deze werkt en of deze al dan niet iets voor jou is.

Het gebruik van orthomoleculaire therapie voor gewichtsbeheersing en andere gezondheidsgerelateerde behoeften is een geweldig idee. Er zijn al zoveel mensen die baat hebben bij deze alternatieve geneeswijze. Probeer echter, voordat je begint, er zoveel mogelijk over te leren. Immers, hoe meer je weet, hoe gemakkelijker het zal zijn om het te proberen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.