4 eenvoudige routinematige onderhoudstips voor je gevelbekleding

De gevelbekleding is het belangrijkste onderdeel van de buitenkant van je huis. Het is ontworpen om twee rollen te spelen. Ten eerste beschermt het je huis tegen slecht weer. En ten tweede speelt gevelbekleding ook een belangrijke esthetische rol. Hoe het is afgewerkt, bepaalt vaak het soort exterieur dat je huis aantrekkelijk maakt.

Vanwege het soort Gevelbeplating dat wordt blootgesteld aan weersinvloeden, is regelmatig onderhoud echter van het grootste belang. Hier zijn vier eenvoudige ideeën voor routineonderhoud om in gedachten te houden:

Professionele inspectie tweemaal per jaar

Inspecties zijn bedoeld om de kwaliteit van de gevelbekleding te beoordelen en problemen op te sporen voordat ze uitgroeien tot grotere problemen. Iedereen kan de gevelbekleding inspecteren. Maar er is een professioneel oog voor nodig om het ijverig te doen en eventuele subtiele problemen op te sporen. Daarom is het erg belangrijk om, zeker na de winter, minimaal twee keer per jaar een keuring in te plannen.

Juiste reiniging

Om je gevelbekleding er fris en nieuw uit te laten zien, moet je ook veel schoonmaken. Vooral het gebruik van een hogedrukreiniger wordt sterk aanbevolen, omdat deze helpt bij het verwijderen van vuil. Het kan echter zijn dat je tijdens het schoonmaken extra aandacht wilt besteden aan schimmel en meeldauw. Mocht je hier geen tijd voor hebben, doe dan gerust een beroep op een professionele schoonmaakdienst.

Elke 2-5 jaar opnieuw behandelen

De behandeling die wordt toegepast op gevelbekleding is ontworpen om de vochtbestendigheid te verbeteren. De verzegeling zal echter na verloop van tijd slijten en moet daarom opnieuw worden aangebracht. Meestal moet je dit minstens eens in de 2-5 jaar doen. Mensen in natte of koude streken moeten dit echter mogelijk regelmatiger doen.

Routinematige reparaties

Gevelbeplating kan beschadigd raken tijdens winterstormen en zware regenval. In de meeste gevallen kan dergelijke schade worden verholpen zonder tussenkomst van een professional. Het mooie van routinematige reparaties is dat het helpt om grotere schade te voorkomen die doorgaans meer tijd in beslag neemt en je meer geld kost om te repareren.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.