Wat is het beste schema voor Gezond eten?

Dieet is verreweg een van de belangrijkste dingen voor mensen die willen afvallen of zelfs een gezond leven willen leiden. En het gaat niet alleen om gewichtsverlies. Juiste diëten kunnen je lichaam ook helpen een sterke immuniteit op te bouwen en eventuele ziekten te bestrijden. Dit is de reden waarom veel mensen veel tijd en moeite investeren om te beslissen wat ze precies willen eten. Welnu, voor het geval je erover denkt om met een gezond voedingsschema te komen, zijn hier enkele ideeën om in gedachten te houden.

Eiwitrijk en suikerarm ontbijt

Als je 's avonds na het eten gaat slapen, begint je lichaam alle koolhydraten die je hebt gegeten te verwerken. Tegen de tijd dat je 's ochtends wakker wordt, zijn de koolhydraten al in je bloedbaan, klaar om voor de dag te worden gebruikt. Laad je lichaam niet opnieuw met meer koolhydraten. Overweeg in plaats daarvan om voor een ontbijt met veel eiwitten en weinig suiker te gaan. Dingen als eieren, amandelen en zwarte koffie kunnen een goed begin zijn. Vergeet ook fruit niet.

Caloriearm snacken

Als je klaar bent met ontbijten, dien je in de loop van de dag een paar tussendoortjes toe te voegen. Een goede regel zou zijn om ten minste 3 uur na je ontbijtmaaltijd een caloriearm tussendoortje te nemen. Dit is een zeer belangrijk element in je Gezond eetschema. Caloriearme snacks kunnen dingen bevatten als fruitborden, energierepen en dergelijke.

Gezonde koolhydraten en magere eiwitten voor de lunch

Tegen de tijd dat je de lunch krijgt, heeft jouw lichaam alle opgeslagen koolhydraten of de meeste daarvan al opgebruikt. Het is tijd om te herladen om jouw metabolisme actief te houden. Het eten van een vetarme eiwitlunch met veel gezonde koolhydraten wordt daarom aangeraden. Hetzelfde moet ook worden gedaan voor het avondeten. Eet je avondeten in de regel altijd minstens drie uur voordat je naar bed gaat.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.