Een jaarrekening laten opstellen

 

Heb je een bedrijf? Dan sluit je aan het eind van het jaar jouw boekhouding af. Het is bij verschillende bedrijfsvormen verplicht om na het afsluiten van de boekhouding te beschikken over een jaarrekening. In een jaarrekening wordt de balans opgemaakt. Ben je wettelijk verplicht om te beschikken over een jaarrekening? Waarschijnlijk is het opstellen van een jaarrekening niet jouw çore-business. Het opstellen van de jaarrekening voelt daarom aan als zonde van de tijd. Gelukkig is er een oplossing. Een expert kan jouw Jaarrekening opstellen. Je levert dan alles in bij de expert. Vervolgens maakt de expert jouw jaarrekening op basis van jouw administratie in orde. Je bespaart dus een hoop tijd. Bovendien weet je zeker dat het opstellen van de jaarrekening goed gaat. 

Er wordt een samenstellingsverklaring toegevoegd aan de jaarrekening

Heeft de expert jouw jaarrekening opgesteld? Hij voegt er dan een samenstellingsverklaring aan toe. Deze samenstellingsverklaring is een bevestiging van de zorgvuldigheid waarmee de expert jouw jaarrekening heeft opgesteld. De samenstellingsverklaring is dus, uiteraard conform de geldende wet- en regelgeving, een soort garantie. Een bij de jaarrekening gevoegde samenstellingsverklaring kan bijvoorbeeld van pas komen bij het aanvragen van een extra krediet of bij het verkopen van jouw onderneming.

De overige door de expert aangeboden  diensten

De expert helpt jouw desgewenst niet alleen om jouw jaarrekening op te stellen. De expert kan ook jouw hele boekhouding verzorgen. Dat heeft als voordeel dat het opstellen van de jaarrekening eenvoudiger wordt. De expert heeft dan immers al inzicht in jouw financiële situatie. Er kan dan een jaarrekening worden opgesteld zodra het jaar voorbij is. De expert presenteert jou dan een heldere balans. Bovendien zie je gelijk welke resultaten je het voorbije jaar hebt behaald. Je kunt bij een expert ook terecht voor andere administratieve zaken. Zo kan hij bijvoorbeeld de belastingaangifte verzorgen of een businessplan opstellen. De dienstverlening stopt overigens niet bij het verzorgen van de jaarrekening, de boekhouding en andere administratieve zaken. Je kunt door een netwerk van specialisten geadviseerd worden over marketing, sales en automatisering.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.